Krádež DEKů, hrdiny a účtu.

12.02.2015 14:09

Dne 5. 2. 2015, jsme obdrželi stížnost od hráče Black Guardian alias Sultan Sulejman na hráče IcE s tím, že došlo ke krádeži účtu, 18 DEKů a hrdiny s cca. 19 000 exp. Hráč Black Guardian se domluvil s hráčem IcE na tom, že mu nakreslí vlastní vlajku a následně mu ji nahraje do systému, neboť sám nevěděl, jak se to dělá. Dohodli se na částce 4 DEKy s tím, že 2 obdrží IcE před a 2 po vykonání služby. Téměř obratem mu hráč IcE napsal, že je vlajka hotová. Black Guardian si tedy přeposlal na svůj účet Sultan Sulejman 16 DEKů na zakoupení služby Vlastní vlajka a poslal logovací údaje k účtu hráči IcE s tím, že hráč IcE službu zakoupí, nahraje vlajku a poté obdrží zbylé 2 DEKy za nakreslení vlajky. Dle výpisu IP, který provedl admin paprsek3, se hráč IcE přihlásil na nick Sultan Sulejman a přesunul si 16 DEKů, které tam byly pro zakoupení služby Vlastní vlajka na svůj účet IcE_2. O přesně jednu minutu a 37 vteřin později, byly přesunuty DEKy na nově založený nick „sssss“, kde se zdržely, dokud nebude „čistý vzduch“, aby byly následně další den v době oběda přeposlány na nick IcE. Stejně tak byl odcizen hrdina, který se vyskytl též u hráče IcE. Nakonec IcE změnil heslo k účtu Sultan Sulejman a odcizil i celý účet.

 

Už toto samo o sobě by stačilo k přesvědčivému případu, nicméně povinnost praví vyslechnout druhou stranu. Tudíž jsem napsal hráči IcE s tím, že o něm vím, o tom co provedl, taky že už má cejch a že jsou dvě možnosti. Buď vše navrátí, bude spolupracovat a bude trest mírnější, nebo to půjde po zlém, bude zapírat a bude trest horší (i díky tomu, že měl již cejch a byl již odsouzený pro prohřešek). Začal okamžitě zapírat a tvrdit že účet zakoupil za 50 euro. Což je velmi úsměvné vzhledem k tomu, že za 50 euro by měl cca 135 DEKů oficiálním nákupem a dvojnásobek v akci, přičemž cena hrdiny je na aukci +- 10 DEKů a k tomu 18 DEKů navíc, velmi špatná koupě nemyslíte? Nicméně člověk si může se svými penězi dělat, co chce, a proto jsem to nechal být a požadoval výpis z účtu o převedené platbě. Ten mi hráč nebyl ochoten poskytnout, že prý platil paysafecard s hodnotou 50 euro a tudíž mu nic přes účet nešlo. Nabídl se, že mi poskytne konverzaci na FB, kde měl údajně domlouvat koupi celého účtu. Tento screen přišel, nicméně jediné co na něm bylo vidět, je nějaká konverzace o ověřování nějakého čísla (prý číslo paysafecard). Kde jeden člověk poslal nějaké číslo, druhý napsal, že číslo je ok a poslal mu logovací údaje (viz. příloha dole). Víc toho nebyl schopen obviněný poskytnout. Tento mocný důkaz prokazování neviny měl avšak jednu chybu a to je ta, že Facebook není s podvodníky kamarád a ukázal na údajném účtu kupujícího založení před 13 hodinami (vychází zhruba na dobu, kdy jsem poprvé napsal hráči IcE obvinění), přičemž jejich konverzace o daném obchodu a následná krádež, se odehrála už týden předtím. Shrňme si to, podvodník IcE nahrál na nově založený FB účet hezkou fotku a poté si povídal sám se sebou, aby měl nějaký důkaz. To tu asi ještě nebylo :) .

Samozřejmě, že Black Guardian má FB účet jiný, se spousty přátel, přítelkyní a obsahu, narozdíl od zde ukázaného. Toto byla tudíž poslední kapka, která mi stačila k umlčení veškerých obhajob viníka a proběhlo hlasování o trestu a jeho následné vykonání. Hráč dostal BAN na jeden rok na všechny herní nicky, dále obdrží bílé mínus a doživotní cejch k tomu. Návrat DEKů, změnu hesla, stejně jako stažení hrdiny z aukce (poté co jsem hráči IcE napsal, ho dal na aukci) a jeho převedení hráči Black Guardian pak provedl LP do 30 minut od mé žádosti.

 

Lhát se nevyplácí a krást na DE už určitě ne. 

S pozdravem DragonSpar, 

člen Rady Starších