Black List - případ 1.1 - Theros Pokušitel

14.10.2011 12:32

 

 

Začátek případu: 16.06.2011 13:58:41

Konec případu: 18.06.2011 22:12:54

Trest: udělení půl ročního cejchu + bílé mínus

Případu se ujal: Ashrem

Případ dále řešili: Lahva, Puma, Ufin

 

Seznámení s případem

 

Přišla nám stížnost na hráče Theros Pokušitel, že doslova „Opakovaně lže na všechny strany, podvádí a porušuje dohody.“ Jednalo se o to, že Theros Pokušitel uzavřel s žalobcem dohodu takovou, že založí kult a žalobcova aliance do něj vstoupí, čímž by společně vytvořili podporu kultu a ukončili by věk. Za to měl Theros Pokušitel slíbený spravedlivý DEkový díl z výhry. Plánovaná dohoda byla taková, že kult bude založen ve 23:50 a následně podpořen, aby využili moment překvapení.

 

Co se však nestalo.

Theros Pokušitel opravdu založil kult (ve 23:30), ale vykašlal se na dohodu a podpořil kult od konkurence. Žalobcova aliance hromadně vstoupila do Therosova kultu, avšak díky jeho nepřítomnosti jim chyběla potřebná podpora a tím pádem nemohli následující přepočet ukončit věk. Ke všemu měl Theros Pokušitel dohodnutou spolupráci ještě s aliancí „Pivo, ženy, zpěv“, avšak dělal pravý opak toho, co přislíbil.

 

Průkazné důkazy jsme měli na mailu RS a navíc se Theros Pokušitel doznal na ligovém fóru.

 

 „Skoro všichni krom riderů, jste doposud aliančně zahráli jak lamky.
Bez urážky, celej věk hrajete tužku a myslíte si, že výhra vám padne z nebe v podobě neutrála?

Dal jsem riderům svoje slovo, že nezavřu, nebo se jim nebudu plést do věku. Jako velitel to nesnáším a z hlediska zásluh to je až obludné. Takže jako farmář jsem se do věku nezapojoval, a když jsem viděl ty nemohoucí aliance tady bez jakýchkoli ambic. Vždyť jste se nedokázali ani sloučit do osmi hráčů?! Udělat nějaké společné bloky, Společný Magic list? Přestat válčit s neutrálním hráčem a zapojit ho do aliance? Tak tady už jsem se začal královsky bavit, obepsal jsem všechny aliance, nebo spíše ODEPSAL, ano každý tolik toužil vyhrát, že sám psal THEROSOVI, tomu nechutnému, zlému THEOROSOVI, navíc farmářovi, ať jde k němu do aliance, a zavře u nich, nebo že mu ZA DEKY podpoří kult.“

.....

„Měl jsem v lize 4 smlouvy (lokálky), žádnou jinou smlouvu.
potom co mě začala půlka mapy obepisovat s nabídkami na spolupráci (abych pro ne zavrel) udělal jsem si průzkum trhu a zjistil, že jsou všichni připraveni podpořit mi kult. Odpověděl jsem tedy na nabídky, případně podle instrukcí dvou šéfů bloku sám obepsal zbylé menší aliance. K večeru jsem si ale uvědomil, že to je v tom případě všichni proti riderum a nakonec jsem svůj kult nepodpořil. Navíc nesnáším, když vyhrávají neutrálové, a tím jsem byl. Proto mi přišlo odporné, abych sám zavíral. Nakonec doplním, že z cele věci nemám žádny osobní prospěch a nikomu nebyla učiněna ujma, protože obě strany spolu nadále bojují a Khar má silnější kult. Slibovány byly deky za výhru, za podpoření kultu, ale jelikož se výhra nekonala, není možně takové nároky uplatňovat."

 

ŘEŠENÍ PŘÍPADU:

Případ se táhnul 2 dny. Zkoumaly se důkazy, situace v lize a jednalo se o vynesení trestu.

Ashrem byl v danou chvíli čerstvým novým radním, proto nechal návrh trestu radním, kteří měli s případy více zkušeností. Během celého případu nás odkazoval na průkazné důkazy.

Torg byl v lize, proto nemohl vynést žádný rozsudek.

Lahva navrhoval udělení cejchu. Smazání hráče z ligy mu připadalo moc tvrdé, ale hodil do diskuze návrh tří-denního banu.

Puma s cejchem jednoznačně souhlasila, a dále se přiklonila k tomu, že smazání by bylo moc tvrdé a ban by k ničemu nevedl.

Ufin s cejchem také souhlasil a tím byl verdikt vynesen.

 

Stačilo se jen dohodnout, na jak dlouhou dobu mu bude cejch přidělen. Domluvili jsme se na půlročním trvání, kdy zaniká i bílé mínus, které s cejchem automaticky přidělujeme.


 

 

Diskusní téma: Black List - případ 1.1 - Theros Pokušitel

Obsah článku

Datum: 15.10.2011 | Vložil: Lahva

Máte k tomu nějaké připomínky? Nejsem žádný spisovatel, ale pokud by byly nějaké výhrady, můžu v příštím článku změnit psací styl (nebo se o to aspoň pokusit :-D).

Přidat nový příspěvek