Další problematický volný průchod

16.02.2016 20:15

 

Tak tu máme další případ o volném průchodu...
V lize 3L je skřet Indián, člověk Cocunko a ent izzabella. Cocunko je vklíněn mezi zmíněné dva hráče, má mír s izzabellou, válčí s Indiánem. To se mění 14.2. 10:16, kdy Indián navrhuje mír a 13:32 ho Cocunko přijímá a obratem píše hráči izzabella (který má VP, aby se mohl do Indiána taky pustit), že je uzavřen mír a on nemá VP používat.

Pošta od Cocunka hráči izzabella:
izzabella 3L prečítané 14.2. 13:32:58
s indianom som uzavrel mier nema enu bojovat len si menime zeme tak mozme znovu rehodit nase zmluvy na obchodne co ty nato?   
izzabella 3L prečítané 14.2. 17:24:07
nechod prosim cez tie VP dajme si obchodne naspat

 

Naneštěstí izzabella útok posílá stejně, do případu se vkládá RS. Zjišťuji, že Cocunko napsal izzabelle o míru a upozorňuje ho, že nemá posílat útok. Ten to ignoruje a útočí.

Situace je to nešťastná. Návrh, že izzabella vrátí zemi a dostane příznivka za investici do útoku je smeten izzabellou. Mezitím máme k dispozici výpis přihlášení na účet izzabella v inkriminovaný den 14.2.

Je evidentní, že izzabella věděl o míru, přesto se rozhodl útok nestáhnout. Cituji z článku RS o řešení podobného případů:

"Cooll by na základě této informace buď VP odmítnul, protože by z toho prostě nic neměl, nebo by věděl, jaká je přesně situace a útok by neposlal. Pokud by útok na Koblížka přeci jen poslal, dalo by se již spekulovat, kdo mír porušil a trest by padl na hlavu coolla"

Případ v článku nemůžeme použít doslovně, protože nejdřív byl VP, pak mír. Ovšem o míru izzabella věděl (byl informován Cocunkem včas v 13:32 a zprávu si přečetl).
místo coolla si dosadíme izzabellu, místo Koblížka Indiána. izzabella věděl o míru, proto trest padá na jeho hlavu. Dle rozhodnutí pléna má tedy vrátit dobytou zemi.

Není objektivně možné nastavit reparaci bez vrácení země, jejiž ztráta je pro poškozeného Indiána fatální. To odmítá izzabella, nevidí důvod zemi vracet a následně ignoruje i RS, která rozhodla o navrácení země Indiánovi. Zatím zveřejňuje část případu na meziligovém fóru, vytváří vlastní konspirační teorie, čímž poškozuje Radu, která však nechce nic komentovat v době vyšetřování případu.

Další den izzabella volí odlog, aniž by byla situace dořešena, trest za ignorování Rady příjde dodatečně.

Na závěr bych Vám rád chtěl říci, že není možné, aby se Rada v průběhu vyšetřování vyjadřovala k případu, protože sama ještě zjišťuje okolnosti případu. Jakmile případ skončí, tak vám teprve můžeme prezentovat přesné postupy a názory Rady. V podobně složitých případech vychází vždy vysvětlující článek, proto je dobré neuchylovat se k předčasným závěrům a počkat si na vyjádření Rady.

S pozdravem Belegur