Případy - prosinec 2016

02.01.2017 22:24

Případy - prosinec 2016

Chesstik: potopa a Rasta King

Rasta king, porušil mír. Chybu sice uznal, ale nařízenou reparaci neuskutečnil a liga následně skončila. Rasta king byl potrestán jen bílým mínusem. Ke stolu se totiž dostál druhý případ:

Cursed: RastaDobyvatel a goliks

Rasta byl v alianci s goliksem... odlogl z aliance a zároveň zaútočil na spolualiančníka. Jde tedy o příkladné porušení §9e. S přihlédnutím k oběma deliktům byl Rastovi dán cejch na všechny nicky (rastaKing!, RastaDobyvatel, Rasta King, Rastarebel), bílé mínus na nick RastaDobyvatel a byl poučen, že za další přešlap může následovat BAN.

 

Chesstik: Honzanek a Decado

Decado porušil kapitulační mír (3země a útočil i s hrdinou). Další přepočet řeší Honzanek s hráčem Clowns reparace (Decado loguje až v noci). Honzanek s Clowns se domluví, na vrácení těch 3 zemí + požeh. V noci loguje Decado, omlouvá se a s vrácením těch 3 zemí souhlasí.

Pozn. – v tuhle chvíli, kdyby všechno proběhlo v pořádku, tak by ani žádný případ RS nemusela řešit

Decado stahuje hrdinu do země, která nepatří mezi ty tři…a Honzanek posílá tři útoky. Po přepočtu je jasné, že Honzánek 2 útoky poslal v souladu s dohodou, ale 1 útok poslal jinam (čímž tedy, taky porušil kapitulační mír)… na zemi kam Decado přesunul hrdinu. Hrdina přišel o život a padl do zajetí. V noci Decado oznamuje RS, že zřejmě šlo o úmyslné porušení dohody s cílem hrdinovi život vzít. Z rána (a tuhle chvíli byla liga právě ukončena – zčervenala)  si RS vyžádala poštu Honzanka, Clownse, Decada a aliančního fóra a začíná případ řešit.

Záhy je jasné:

1) Decado porušil kapitulační mír, s Honzankem byla domluvena reparace (Clowns) a tím je případ uzavřen.

2) Honzanek porušil kapitulační mír, porušil domluvenou reparaci, zajal hrdinu a ten ztratil život.

Honzanek hrdinu Decadovi vrátil. Za život hrdiny mu poslal 2 deky. Za nerespektování domluvené reparace obdržel Honzanek bílé mínus.

 

Chesstik: Faust a lorm

Faust si stěžuje na lorma, že ho nazval dementem na mezilogovém foru. Případ je přeposlán adminům. Paprsek se k případu vyjádří: Já jsem přesvědčen, že ač jde o hanlivý výraz, tak není adresován Faustovi. Jedná se o přirovnání, ze kterého vyplývá, že chtít po Faustovi psát bez překlepů, to je jako chtít po dementovi, aby byl minut normální. Lorm dokonce užil to slovo jako. O výsledku byli informováni oba zúčastnění aktéři.

Admini DE i RS vyzývají všechny hráče, aby se na fórech chovali slušněji .

 

Chesstik: Džingischán a firegarm

Hráči mají mír. Firegarm (darkgarm,bloodgarm lightgarm, nightgarm) na to zapomněl a poslal na něj 5x okrádačku. Celkem mu ukradnul 57tis zlatých. Liga se hraje 22 dnů. Obě soupeřící aliance mají kult... a nejsilnější SK měl v posledním hlášení právě poškozený Džingischán, který argumentuje, že mu těch 57tis chybí na nákup mágů a zvýšení SK.

Firegarm nabídl v poště kompenzaci 3 deky. Džingischán nesouhlasí. Na ali foru se domáhá, aby ho opoziční aliance nekouzlila DK,K,Kr, Zemětřesení a Uragán. Nakonec se aliance domluví, že nechají Džingischána, aby je okradl. Reparace se povedly. Případ uzavřen.

 

Cursed: osobak a Skatch

Případ vypadá na porušení reparací v tom smyslu, že se domluvili na reparacích a hráč osobak místo naplnění reparací odlogl...RS než bude případ řešit, žádá Skatche o screeny dohody, porušení míru a domluvy ohledně reparací. Případně o rychlé nahlédnutí na účet. Skatch však nereaguje, víc už to řešit nechce a po uplynutí několika denní lhůty je případ tedy zamítnut.

 

Chesstik: martinz5 a Lord Underground

Na RS přišla žádost o napravení křivdy. V lize K3 neuzavřeli mír (ačkoliv spolu několik dní nebojovali) a tak martinz5 zaútočil na Lord Underground, ten po pár dnech odlogl a do profilu martinz5 dal -3 a : Porušil mír a to jde o kolegu z klanu        27. 12. 2016 17:40:18. martinz5 by chtěl tuto křivdu napravit RS se obecně hodnocením hráčů nezabývá, ale rozumí pocitům hráče martinz5.

Pozn. Jinak do profilu L.U. napsal martinz5: Chybně mě obvinil a ukřivdil mi.      27. 12. 2016 23:03:10

 

Cursed: Oh ja vs. Zaaron a NOX

Oh ja poslal stížnost na hráče NOX a Zaaron. Kdy NOX vystoupil z ali a Zaaron mu dobyl strategickou zemku Dlouhopolsko. Díky které se Zaaron dostal na hranice Oh ja. Došlo tedy k porušení §9e.

Díky extrémně rychlé komunikaci mezi radním Cursedem a všemi zúčastněnými nedochází k výmazu hráčů Zaaron a NOX. = Hrozí totiž, že by dalším přepočtem mohl být poškozen hráč Oh ja. Hráči souhlasí s napravením stavu před porušením Kodexu. Během nápravy se zjistí, že šlo i o úmyslné porušení i §3e. RS trnula, zda vymazat či vyčkat 1 přepočet, aby hráči mohli napravit stav. Dala hráčům šanci. NOX a Zaaron si země vyměnili zpět. RS od vymazaní odstoupila, hráčům důrazně domluvila, připsala je na blacklist a oběma udělila bílé mínus.

 

Chesstik: Redisman a Faust, Faust a Redisman

Redisman ohlásil vulgární urážení od hráče Faust. RS si vyžádala a prostudovala screeny, poštu Redismana a alianční fórum. Ve všech materiálech šlo o vícedenní eskalující psaní dvou velitelů soupeřících aliancí. Závěrečné urážky "vypatlaný blb" a "kretén" byly zmíněným impulzem pro podání stížnosti. RS přihlédla, že hráč Faust má víceleté problémy se svým vyjadřováním. Faust dostává bílé mínus a Redisman je poučen o chování velitele.

Následně Faust píše stížnost na Redismana a posílá svoje screeny. Svojí stížnost doprovází s elegancí sobě vlastní… „..zadam o smazani mínuska a to okamžitě …“, „…podám stížnost LPmu na neobjektivní rozhodování RS…“ , „…vzhledem k tomu že se redis takto chovla opakovaaně adekvátní by bylo smazat ho z ligy…“ .

RS prostudovává poštu Fausta a znovu poštu Redismana, tentokrát do větší hloubky 9 -10 dní. RS dochází k závěru, že větším viníkem eskalujícího psaní je Faust. RS ponechává bílé mínus Faustovi a domluvu Redismenovi. Oba jsou o výsledku vyrozuměni.

RS se domnívá, že velitelé by měli emoce tlumit a inspirovat svoji alianci k lepší hře DE. Velitelé by neměli svoji averzi prezentovat aliančním forem, ale raději poštou. Z tohoto úhlu pohledu klademe všem na srdce, aby slovnímu konfliktu předcházeli a své jednání umírnili.

-zapsal- Chesstik, stařešina