Máme mír..., aneb souhlasí ten kdo mlčí?

17.09.2010 08:06

RS přijala zajímavý případ. Pointou celého případu je, zda může hráč přijmout mír tím, že nereaguje na poštu. Ale buďme konkrétní.

Hráč Kremláček poslal hráči Theros počtu s tímto obsahem:
"chces bojovat, nebo mit klidnou zonu v oblastech nasich hranicí, davam ti 24 hodin na rozmysleni, pokud tuto nabídku neodmítneš, automaticky máme mír (24 hod. výp. lhůta, bez ČK a VP třetí strany."

Kremlacek: "Zpráva byla v limitních 24 hodinách, kdy mohla byt zrusena , přečtena, ale nebyla vypovězena, Theros ji vypovedel az 3 hodiny po vyprsení limitu a tím pádem smlouva tou dobou již platila, a i přes to dnes zaútočil."
Theros: "Měl jsem jiný starosti a jak sem videl nabídku na mír a nechtěl jsem ji, tak jsem to vypustil."

Bylo to porušení míru nebo ne?


RS stížnost zamítla.

Důvod: Herní smlouvu, zde mírovou, nelze uzavřít pouze jednostranným jednáním. To, že hráč mlčí, neznamená, že souhlasí. Dále je nutné vzít v potaz §6 Kodexu DE, kde se píše: "Herní smlouva je uzavřena okamžikem, kdy se na celém jejím obsahu prostřednictvím systémové komunikace DE (poštou či fórum) shodnou obě smluvní strany, totéž platí i o jejích změnách. " Proto nelze uznat tuto smlouvu jako platně přijatou. Strana, která mír nabízela, měla spíše napsat, do kdy nabídka platí (tedy kdy končí její platnost), nikoliv brát uplynutí lhůty jako přijetí smlouvy.

Proto bychom chtěli upozornit hráče, že na obsahu herní smlouvy se musí aktivně dohodnout obě strany! Musí zde být jasná nabídka a jasné přijetí!